Associació de famílies d'alumnes de l'institut PAU CLARIS

Curs 2016-2017, General, Notícies

Com definiries l’ Institut?

Com ja sabeu, l’ institut es troba dins d’un procés de transformació del sistema educatiu del centre.
Amb motiu d’ això, durant aquesta setmana, tot el professorat de l’ Institut van tenir una sessió de treball per tal de conèixer i compartir quins elements pensaven que havia de tenir el concepte d’escola avançada i imaginar-se com hauria o podria ser el sistema educatiu i l’institut d’ aquí a 10 anys.

Li vam preguntar a la Mercè Miralles (directora del centre) sobre aquest taller, i això és el que ens ha explicat:

“L’institut pertany a la Xarxa per al canvi del CEB i, al mateix temps, està dins del programa de l’Escola Nova 21. En aquests moments ja hem començat a rebre alguns encàrrecs de treball per tal d’avançar en el nostre procés de transformació i, alhora, fer créixer el compromís de tota la comunitat educativa. L’encàrrec que teníem entre mans consistia en imaginar, sense cap mena de trava, com seria (com hauria de ser) l’institut i l’educació d’ aquí a deu anys.

Per a poder-ho fer, ens calia aprofundir en els conceptes que, d’acord amb els experts, dibuixen aquest futur de l’educació.

Hem començat amb el professorat i, en aquesta primera sessió, els hem demanat que estudiïn els 4 eixos que defineixen el Marc de l’escola avançada:

El propòsit. Les competències per a la vida des d’una visió humanista
Les pràctiques. Les metodologies fonamentades en el coneixement de com les persones aprenen.
L’avaluació. La mesura holística i criterial de l’assoliment de totes les competències
L’organització. L’organització al servei de l’aprenentatge, en actualització permanent i permeable a l’entorn

Després hem analitzat l’institut per tal de saber en quin grau i de quina manera aquests 4 eixos formaven part de la nostra pràctica educativa.

Un cop acabat aquest anàlisi, hem fet córrer, a vessar, la imaginació, les il·lusions i les esperances i ens hem explicat allò que ens agradaria ser en un futur.

Més endavant, l’alumnat i les famílies també tindreu un espai on poder expressar i compartir, amb nosaltres i amb vosaltres,​​​​ aquests encoratjadors reptes de futur.”

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.