Associació de famílies d'alumnes de l'institut PAU CLARIS

Notícies, Xerrades

Xerrada sobre Bullying: una responsabilitat de tothom

El passat dimecres, 25 de gener, vam tenir la primera de les dos xerrades que vam sol·licitar al programa Educació en família.

En aquest cas, el tema era el bullying, xerrada que ens van oferir des de el col·lectiu Fil a l’agulla.

Ens vam ajuntar persones de diferents àmbits; pares i mares de l’ Institut, de l’escola Pere Vila, una àvia, tieta i algunes participants que sense tenir fills, els interessava el tema per treballar amb nens i nenes.

La formadora, abans de res, va començar amb una activitat on va propiciar el testimoni de diferents participants que, o bé havien patit alguna mena d’abús, havien sigut observadors i alguns inclús que havien sigut agressors.

Desprès d’aquesta introducció, ens va situar en el tema, ens va donar una sèrie d’indicadors per detectar si s’estava produint un cas de bullying així com alguns consells sobre com actuar en cas de detectar-ho.

Mitjançant altres dinàmiques de grup, ens va fer reflexionar sobre els diferents rols que s’establien en aquests casos; la víctima, l’agressor i els observadors.

Va ser una xerrada dinàmica i participativa on també es van poder expressar preocupacions e inquietuds de casos concrets.

Finalment, ens va donar bibliografia sobre el tema, i el més interessant de tot, és que ens va parlar d’un servei que ofereix l’ajuntament , totalment gratuït, on els joves poden ser atesos per diferents motius, i on fins i tot, assessoren a famílies amb fills i filles adolescents i que la majora de nosaltres desconeixíem.

És diu Aquí t’escoltem.

Us deixem el link per si sentiu curiositat o per si algun dia ho heu de fer servir.

http://espaijovegarcilaso.org/intercanviador/aqui-tescoltem/

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.