Associació de famílies d'alumnes de l'institut PAU CLARIS

Xarxa, Xerrades

L’AFA al Programa Stay Tuned

Aquest dimarts 26 la Mercè Miralles ens ha convidat com a AFA Pau Claris a participar en la jornada que es s’ha desenvolupat a l’Institut Pau Claris amb a autoritats educatives europees del programa Stay Tuned.

La Mercè Miralles, conjuntament amb membres de l’equip docent, han explicat el procés d’innovació pedagògica en que es troba immers el centre des de fa ja més de deu anys, com a resposta a les necessitats educatives associades a les dinàmiques de la matriculació que havien configurat l’institut com un centre d’alta complexitat.

Per la nostra part hem pogut expressar l’experiència de corresponsabilització -amb el centre, l’administració educativa i les famílies dels barris de l’entorn de l’institut- que va significar la creació dels “Amics del Pau Claris”, integrat per famílies representants de les AMPA de les escoles de primària adscrites a l’institut, i que es va formar amb la voluntat d’ajudar a capgirar l’experiència de segregació que vivia el Pau Claris.

Volem compartir les paraules d’agraïment que el Consorci d’Educació de Barcelona, a través del Director d’Acció Educativa, ha traslladat a la Mercè Miralles:

“Vull agrair-te personalment la teva acollida ahir al grup d’autoritats educatives europees del programa Stay Tuned. També et demano, si us plau, que facis extensiu l’agraïment al professorat i pares que els van acompanyar. Tothom va quedar molt impressionat amb la visita i amb el vostre projecte i es van interessar molt per la tendència a la reflexió sobre la innovació pedagògica a la ciutat, i als nostres centres.

Això ens fa projectar-nos com a referents d’innovació per altres ciutats europees, entre les que hi són: Berlín, Guent, Goteburg, Nantes, Sofia, Thessalonikke, Aveiro i Tallin.

Si et sembla adient, pots compartir aquest missatge amb els membres de la vostra comunitat educativa, als que també saludo personalment.

Salutacions cordials.

José Antonio Martín

Director d’Acció Educativa

Consorci d’Educació de Barcelona”

 

Stay tuned és un programa d’àmbit europeu i finançat per la Unió Europea que té com a objectiu reduir els alts índexs d’Abandonament Escolar Prematur (AEP) que existeixen en diferents àmbits urbans europeus, mitjançant la implementació activa de la Recomanació del Consell 2011 sobre polítiques per reduir l’AEP. La xarxa de ciutats acollides en aquest programa aprofita els experiments d’àmbit local existents i s’esforça per la millora de la seva implementació amb un impacte sostenible. Això requereix canvis en les organitzacions i la mentalitat de les persones: una configuració sistemàtica de serveis, límits erosionats entre serveis i professions, desenvolupament de sinergies, definició clara de rols i responsabilitats.

http://urbact.eu/stay-tuned

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.